Phyllostachys aurea

Bambus je egzotični, višegodisnji, zimzeleni grm koji se odlikuje brzim i visokim rastom od 2 do 5 m, sa mnoštvo ukrasnih zelenih listova. Stabljike su veoma dekorativne žute, sa izraženim pršljenovima, u sredini šuplje. U povoljnim uslovima obrazuje dosta lisne mase i puno novih stabljika. Pogodan za direktnu sadnju u zemlji ili u saksiji, žardinjeri.

Sorta Phyllostachys aurea jako dobro podnosi naše uslove i najčešće je korišćena sorta za formiranje gustih i visokih živih ograda. Veoma brzo formira dekorativan neprobojan kordon. Nije zahtevan za održavanje, odlično uspeva u saksijama, žardinjerama, jako je prilagođen gradskim uslovima života. Traži dosta vlage, redovno zalivanje i povremeno prihranjivanje. Iako je zimzelena vrsta usled nepovoljnih klimatskih prilika može doći do opadanja lisne mase. Ukoliko postoji mogućnost da bude u zavetrini zimi, lakše će sačuvati list. Bambus je veliku popularnost stekao u ozelenjavanju kafića, luksuznih restorana i hotela. Izgleda veoma moćno i upečatljivo zasađen u dekorativne žardinjere u kombinaciji sa kamenom i adekvatnim osvetljenjem.

Phyllostachys ‘Nigra’- crni bambus raste do visine od 10m. Izdržava niske temperature i kao svaki bambus svake godine rizomima pušta oko sebe još novih bambusa. Posle par godina ćete imati pravu malu šumu bambusa.

Naša ponuda biljaka
POGLEDAJTE CELOKUPNU NAŠU PONUDU BILJAKA NA JEDNOM MESTU